zaščita strehe pred točo
 Zaščita strehe pred točo  GSM: 041/660-477, Tel: 01/756-98-37

 

 

 

Zaščitna mreža zavaruje stršno kritino pred udarci debele toče. Hkrati zaščiti morebitna strešna okna in  sončne kolektorje. Mreža je montirana na vodilih, ki se priredijo za vsako vrsto kritine posebej.

Kritina in morebitni elementi na strehi so različno odporni na udarce toče. Odpornost je odvisna od vrste materiala, nato vrste obdelave, dotrajanosti materiala.

Poleg direktinh poškodb na sami kritini, ki so lahko vidne šele po daljšem času (pločevinasta kritina), toča pri poškodbi kritine odpre pot padavnski vodi, ki zamoči poškodovan objekt.

Debela toča je ekstremni vremenski pojav, ki se pojavi redko. Zaenkrat ga pa žal še ni junaka, ki bi uspel predvideti in lokalno napovedati ali lokalno izključiti morebiten pojav tega dogodka in njegovo pogostnost. Za eno streho je dovolj en izredni dogodek ekstremnih udarcev debele toče, da kritino  razbije. 

Da bo streha v neurju varnejša: namesti mrežo in sidrajstreho

Zaščitna mreža

Bistvena funkcija zaščitna mreže je preprečiti poškodbo kritine in elementov na strehi. To se doseže že s tem, da mreža upošasni udarec toče.

Trajnost in obstojnost mreže je odvisna od izpostavljenosti soncu in se giblje med 5 in 12 let. Odvisno je od načina tkanja in debeline niti.

Za streho je dovolj mreža z okenci nad 2cm. 

Mreža z manjšimi okenci (cca 6-7mm), je cenejša, vendar odbije do 30% svetlobe.

Podoben sistem zaščite pred toče se lahko izvede za prostoparkirana vozila. 

Mreža mora biti v vsakem primeru napeta z naklonom- kot streha, ker ni namenjena nošenu večjih količin toče. 

 mrea25_2.jpg

 

 

   
 

sidrajstreho.si
 
 
 
 
041/660-477